Viavisia cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking Rotterdam en diverse andere locaties

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.

Cursus Lightroom

Adobe Lightroom in het kort.

Adobe Lightroom is de digitale donkere kamer van nu. Met Adobe Lightroom heb je een compleet programma in handen, waarmee je je (uitgebreide) verzameling foto’s kunt beheren, organiseren, verbeteren en ontwikkelen.

Foto’s komen als het ware in het Raw formaat als negatieven binnen (net als vroeger met fotorolletjes), waarna Lightroom je enorm veel mogelijkheden biedt om je foto’s te verbeteren. Te denken valt aan het verscherpen van foto’s, contrast beheersing, aanpassingen in kleur of zwart-wit, het retoucheren van foto’s, ruis verwijderen, perspectief correctie, lenscorrectie enz.

Adobe Lightroom is dan ook vooral geschikt voor mensen die vaak en veel met Raw bestanden werken. Lightroom maakt het ook mogelijk om het ontwikkel proces of het verbeteren van foto’s grotendeels te automatiseren. Hierdoor kun je wanneer je over een hele bulk foto’s beschikt, snel resultaat boeken.

Nadat de foto’s naar tevredenheid zijn bewerkt, biedt Lightroom je genoeg mogelijkheden om je foto’s naar buiten te brengen.

Je kunt in Lightroom bijvoorbeeld niet alleen een Web-fotogalerie of een presentatie (diaserie) maken, ook een fotoboek behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om foto’s af te drukken (meerdere foto’s op 1 blad bijvoorbeeld (contactsheets)), waarbij tevens via Lightroom de afdrukkwaliteit en de printerinstellingen kunnen worden beheerst.

Wat komt er tijdens de cursus Lightroom aan bod?

Lightroom bestaat uit 7 modules, welke tijdens de cursus uitgebreid aan bod zullen komen:

 • Bibliotheek (om Catalogus(sen) te maken om je foto's te verzamelen en organiseren)
 • Ontwikkelen
 • Kaart (gps-informatie aan foto's toevoegen)
 • Boek
 • Presentatie
 • Afdrukken
 • Web

 

Na het volgen van de cursus Lightroom ben je in staat om met behulp van Lightroom:

 • Orde in je (grote) verzameling foto's te scheppen, waardoor je je foto's gemakkelijker kunt terug vinden en je je foto verzameling beter kunt organiseren
 • Je foto's op allerlei manieren te verbeteren.
 • Het verbeteren van foto's aanzienlijk te versnellen door de wijzigingen die je op 1 foto hebt toegepast, toe te passen om meerdere foto's tegelijkertijd. (Mits de foto's met dezelfde camera, dezelfde lens en onder min of meer dezelfde lichtomstandigheden gemaakt zijn natuurlijk).
 • Foto's in Raw formaat om te zetten naar andere formaten (jpeg bv.).
 • Foto's af te drukken in de door jou gewenste kwaliteit en kleurstelling.
 • Een fotoboek van de foto's uit je verzameling te maken.
 • Een website met foto's uit je verzameling te maken.
 • Een presentatie van geselecteerde foto's te maken.
 • Je foto's letterlijk op de kaart te zetten: foto's koppelen aan plaatsen in googlemaps bijvoorbeeld.

Benodigdheden cursussen fotobewerking

 • Eventueel een eigen laptop met daarop geïnstalleerd een probeer- of volledige versie van het programma waarvan je de cursus gaat volgen.
 • Eventueel eigen foto's om naar hartenlust mee te kunnen experimenteren.

  Aanmelden cursus Lightroom

  Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus Lightroom. Bellen kan natuurlijk ook.  Algemene voorwaarden cursus

  Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van Viavisia cursussen van toepassing.
  De algemene voorwaarden van Viavisia cursussen kun je vinden op de desbetreffende pagina:
  Algemene voorwaarden cursussen Viavisia

  klok icoon

  Cursus duur

  6 uur

  rekenmachine icoon

  Prijzen cursus

  275 euro (Incl. BTW)

  afstudeer hoofddeksel icoon

  Cursus vorm

  De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

  huis icoon

  Locatie cursus

  Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

  kalender icoon

  Data cursus

  Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.

  Cursussen op maat

  Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

  Trainingen aan huis of incompany trainingen.

  Groepstrainingen of individuele cursussen

  Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

  Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

  WordPress website voorbeelden

  Hieronder vind je voorbeelden van websites. De voorbeelden laten zien, wat je na het volgen van een 2- of 3 daagse WordPress training kunt bereiken.

  website voorbeeld architectuur ontwerp
  website voorbeeld architectuur ontwerp
  website voorbeeld zakelijk ontwerp
  website voorbeeld zakelijk ontwerp
  website voorbeeld restaurant ontwerp
  website voorbeeld restaurant ontwerp
  website voorbeeld foto en video ontwerp
  website voorbeeld foto en video ontwerp
  website voorbeeld coaching ontwerp
  website voorbeeld coaching ontwerp

  Kijk ook op de website van Viavisia Webdesign

  Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

  Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

  Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

  Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

  Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

  Linda Rooij, Grafisch vormgever

  Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

  Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler