search icon

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.
Uiteraard kun je een online training ook op door jou gewenste data volgen en behoort een individuele training tot de mogelijkheden.

Cursus Photoshop (Elements)

Adobe Photoshop (Elements) in het kort.

Met Adobe Photoshop (Elements) heb je de ideale gereedsschapskist om foto’s te bewerken in handen. Het programma biedt een pallet aan mogelijkheden. Je kunt werkelijk alle kanten op wanneer je bijvoorbeeld van een onbewerkte foto naar een kleurrijke afdruk toewerkt. Met Photoshop (Elements) kun je, je foto’s in bijna elk gangbaar formaat verbeteren en op voorheen ondenkbare manieren bewerken. Laat je creativiteit de vrije loop en je zult ontdekken dat Photoshop (Elements) nauwelijks beperkingen heeft om je creatieve ideeën werkelijkheid te laten worden. Tevens kun je met de huidige versie(s) van Elements je (uitgebreide) verzameling foto’s beheren, en organiseren.

Photoshop (Elements) bied je enorm veel mogelijkheden om je foto’s te verbeteren. Daarnaast is Photoshop (Elements) bijzonder geschikt om je eigen creaties te maken, door bijvoorbeeld delen van verschillende foto’s samen te voegen in een foto.

Nadat de foto’s naar tevredenheid zijn bewerkt, biedt het programma je genoeg mogelijkheden om je foto’s naar buiten te brengen. Je kunt in Elements bijvoorbeeld een Web-fotogalerie of een presentatie (diaserie) maken, maar ook een fotoboek en een fotokalender behoort tot de mogelijkheden. In deze tijd van socialmedia ontbreekt natuurlijk ook niet de mogelijkheid om via Elements je foto’s te delen op Facebook of Flickr.

Wat komt er tijdens de cursus Photoshop Elements aan bod?

Photoshop (elements) bestaat zoals gezegd uit enorm veel mogelijkheden, waarvan de basis mogelijkheden tijdens deze beginnerscursus uitgebreid aan bod zullen komen:

 • Het maken van een Catalogus om je foto's te verzamelen, te beheren en organiseren.
 • Het uitvoeren van basisbewerkingen. Te denken valt aan basis aanpassingen als het aanpassen van belichting, het aanpassen van kleur, verscherpen van foto's, helderheid en contrast aanpassen, aanpassingen in kleur of zwart-wit, het retoucheren van foto's, rode ogen verwijderen, een scheve horizon rechtzetten, een uitsnede maken enz. Deze bewerkingen kunnen in allerlei bestandsformaten (anders dan Raw) worden uitgevoerd. Voor het bewerken in Raw bestaat er in Elements een aparte module.
 • Foto's bewerken in de Raw module van Elements.
 • Foto's retoucheren of op andere manieren foutjes in foto's wegwerken.
 • Werken met lagen, maskers en/of selecties, waardoor je bijvoorbeeld je eigen creaties kunt maken.
 • Werken met tekst. Door het toevoegen van tekst aan je afbeeldingen worden de creatieve mogelijkheden nog uitgebreider. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zelf maken van kaarten, folders enz.
 • Een panaromafoto maken.
 • Een contrastrijke foto maken door het mengen van opnames met verschillende belichtingen(HDR).
 • Foto's afdrukken.
 • Een boek, website of kalender maken.

De cursus bestaat uit diverse workshops, waarin je stap voor stap het fotoprogramma leert beheersen.

Na het volgen van de cursus Elements ben je in staat om met behulp van Elements:

 • Orde in je (grote) verzameling foto's te scheppen, waardoor je je foto's gemakkelijker kunt terug vinden en je je foto verzameling beter kunt organiseren
 • Je foto's op allerlei manieren te verbeteren.
 • Een creatieve voorstelling van je foto's te maken.
 • Foto's af te drukken in de door jou gewenste kwaliteit en kleurstelling.
 • De foto's uit je verzameling via een boek, website, presentatie of kalender aan de buitenwereld te tonen.

Benodigdheden cursussen fotobewerking

 • Eventueel een eigen laptop met daarop geïnstalleerd een probeer- of volledige versie van het programma waarvan je de cursus gaat volgen.
 • Eventueel eigen foto's om naar hartenlust mee te kunnen experimenteren.

Aanmelden cursus Photoshop

Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus Photoshop. Bellen kan natuurlijk ook.PhotoshopPhotoshop Elements

Algemene voorwaarden cursus

Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van Viavisia cursussen van toepassing.
De algemene voorwaarden van Viavisia cursussen kun je vinden op de desbetreffende pagina:
Algemene voorwaarden cursussen Viavisia

klok icoon

Cursus duur

2 x 3uur

rekenmachine icoon

Prijzen cursus

205 euro (Excl. BTW)

afstudeer hoofddeksel icoon

Cursus vorm

De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

huis icoon

Locatie cursus

Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

kalender icoon

Data cursus

Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.