search icon

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.
Uiteraard kun je een online training ook op door jou gewenste data volgen en behoort een individuele training tot de mogelijkheden.

Cursus SEO

Zelf met het gevonden worden aan de slag gaan?

De cursus zoekmachine optimalisatie is een laagdrempelige cursus waarmee de basis wordt gelegd om zelf met het gevonden worden door google en consorten aan de slag te gaan. De cursus wordt zowel als individueel als in groepsverband gegeven.
Na afloop van de cursus is SEO minder “geheimzinnig” voor je.

Wat betekent zoekmachine optimalisatie (SEO) ?

Ik vertel niets nieuws wanneer ik vertel dat het belangrijk is dat je website o.a. door google gevonden wordt. Wanneer je (potentiële) klanten je website niet kunnen vinden, dan gaan ze aan de “voordeur” van je website voorbij. Je website zodanig inrichten dat je zo goed mogelijk gevonden probeert te worden, wordt ook wel zoekmachine optimalisatie of in het engels SEO (Seach Engin Optimalization) genoemd. Waarschijnlijk heb je al eens van beide termen (SEO en zoekmachine optimalisatie) gehoord en wil er zelf mee aan de slag, maar weet je niet waar te beginnen? Aan het einde van de cursus zoekmachine optimalisatie kun je zelf met SEO aan de slag, zodat je minder afhankelijk bent van anderen.

Meer klanten?

Doordat je website beter door google en consorten gevonden wordt, heeft dit wellicht een positieve bijwerking op  het bezoek van je website, namelijk meer bezoekers. En meer bezoekers, die ook nog eens datgene op je website kunnen vinden waarnaar ze opzoek zijn kan meer klanten opleveren. Wie wil dat nu niet?

Wanneer je meer bezoekers naar je website trekt, kun je je website beter gaan inzetten als marketinginstrument.
Bovendien is je website natuurlijk ook het visitekaartje van je bedrijf. En dit “visitekaartje” wil je natuurlijk aan zoveel mogelijk mensen uit de doelgroep van je bedrijf “uitdelen”. Want dat is wel belangrijk bij SEO: je wilt niet iedereen bereiken, maar degene die passen in je doelgroep en degene die geïnteresseerd zijn in jouw diensten of producten.

Wat houd de cursus zoekmachine optimalisatie (SEO) m.b.v. WordPress in?

Dus hulp nodig bij het vindbaar maken van je website? Viavisia helpt je graag verder, zodat jezelf aan de slag kunt om je website vindbaar te maken en te houden.
Tijdens de cursus krijg je bovendien diverse tips aangereikt om je kans op succes te vergroten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koppeling tussen Wordpres en de diverse sociale media die er op dit moment in omloop zijn (Facebook, Linkedin, Twitter enz.) Tijdens de cursus leer je onder andere waar bijvoorbeeld google op let.

Ook gaan we aan de hand van de doelgroep van je website op zoek naar passende teksten en woorden. De diverse gereedschappen die daarvoor voor handen zijn komen tijdens de cursus aanbod. Daarnaast leer je waar je diverse (achtergrond) teksten kunt plaatsen. Tot slot komt ook datgene wat je juist niet (sommige dingen leveren bij google strafpunten op bijvoorbeeld), of juist wel moet doen tijdens de cursus duidelijk naar voren.

Voor wie?

De cursus Zoekmachine optimalisatie (SEO) is bedoelt voor iedereen die een website heeft en of beheert en wie wil dat zijn of haar site beter gevonden wordt. Deze cursus is daarom met name interessant voor ZZP’ers, Freelancers en andere ondernemers met een eigen website.

Wat leer je tijdens de cursus zoekmachine optimalisatie met WordPress?

 • Achterhalen van de relevante inhoud voor de bezoekers van je website.
 • Hoe kun je de woorden achterhalen die jouw (potentiële) klanten gebruiken om op zoek te gaan naar jouw diensten.
 • Hoe verwerk je deze woorden in de inhoud van je website?
 • Waar moet je opletten tijdens het plaatsen van de inhoud van je pagina? Hoe ga je om met kopteksten, afbeeldingen e.d. bijvoorbeeld?
 • Wat is een passende website structuur?
 • Welke plugins kan ik als hulp gebruiken voor de zoekmachine optimalisatie van mijn website?
 • Welke gereedschappen en mogelijkheden om met SEO aan de slag te gaan, heeft google zelf in huis?
 • Hoe combineer je je website met socialmedia?
 • Wat kan ik verder nog doen om de vindbaarheid van de website te vergroten? Tijdens de cursus passeren diverse tips de revue.
 • Tijdens de website krijg je als vanzelf ook meer inzicht in het "doel" van je website.
 • Uiteraard komen ook de do's and don'ts aan bod.

Inbegrepen bij cursus SEO

Bij de cursus is een handleiding inbegrepen. Met de handleiding kun je stap voor stap zelf aan de slag gaan om gevonden te worden door google. Bovendien vind je in de handleiding nog diverse handige tips om zelf het heft in eigen handen te nemen, wat SEO betreft. In de handleiding kun je uiteraard ook terug lezen wat tijdens de cursus is behandeld. Je gaat je zo wie zo met extra WordPress tips naar huis.

Aanmelden cursus SEO

Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus SEO. Bellen kan natuurlijk ook.


Algemene voorwaarden cursus

Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van Viavisia cursussen van toepassing.
De algemene voorwaarden van Viavisia cursussen kun je vinden op de desbetreffende pagina:
Algemene voorwaarden cursussen Viavisia

klok icoon

Cursus duur

3uur

rekenmachine icoon

Prijzen cursus

140 euro (Excl. BTW)

afstudeer hoofddeksel icoon

Cursus vorm

De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

huis icoon

Locatie cursus

Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

kalender icoon

Data cursus

Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.