search icon

Viavisia cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking Rotterdam en diverse andere locaties

Cursussen op maat

Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Trainingen aan huis of incompany trainingen.

Groepstrainingen of individuele cursussen

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

Overzicht cursussen WordPress

WordPress basis

Basis cursus WordPress: laptop met kop koffie, vetplant en telefoon

WordPress basis

WordPress gevorderden

Cursus WordPress gevorderden: laptop met notities

WordPress gevorderden

WordPress page builder

WordPress page builder

Cursus webdesign Adobe Muse: website scherm + fles water

WordPress thema ontwikkelen

cursus WordPress thema's bouwen: laptop, glas water en telefoon

WordPress thema ontwikkelen

WordPress webwinkel

Cursus WordPress webwinkel: toetsenbord, horloge, notitieblok, kop koffie

WordPress webwinkel

 • Antwoord

  Uiteraard kun je tijdens de cursus aan de slag met je eigen WordPress thema.  Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de algemene mogelijkheden van WordPress thema's behandeld en krijg je tips om het kiezen van een thema te vereenvoudigen. Mochten bepaalde mogelijkheden en functies van het thema erg afwijken van de standaard mogelijkheden van een WordPress thema, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan dan specifiek bij de mogelijkheden van een specifiek thema worden stil gestaan. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt, ongeacht het gekozen thema.

   

 • Antwoord

  Tijdens de cursus kun je eventueel de door jou gekozen plugins gebruiken.  Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de mogelijkheden van aanbevolen onmisbare plugins behandeld en krijg je tips om het kiezen van plugins te vereenvoudigen. Mocht je tijdens de cursus specifieke plugins met specifieke mogelijkheden en functies behandeld willen hebben, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan specifiek bij de mogelijkheden van de opgegeven plugins worden stil gestaan. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt, ongeacht het gekozen thema en de gekozen plugins.

   

 • Antwoord

  Uiteraard kun je tijdens de cursus aan de slag met je eigen (WordPress) website. Het is hierbij wenselijk dat de hosting via een hosting bedrijf gebeurt en niet via WordPress.com. Mocht dat laatste het geval zijn, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan dan specifiek bij de mogelijkheden van WordPress.com worden stil gestaan. Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de algemene mogelijkheden van WordPress behandeld. Mochten bepaalde mogelijkheden en functies van je website erg afwijken van de standaard mogelijkheden van WordPress, dan kan een cursus op maat worden gevolgd. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een bepaald thema en/of bepaalde plugins tijdens de cursus behandeld wilt hebben. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt.

  Tijdens een cursus leer je tevens hoe je WordPress lokaal op je laptop installeert. Met een lokale installatie wordt een oefenomgeving gecreëerd: de website is hierbij alleen op je laptop te bekijken en (nog) niet zichtbaar op het internet.

 • Antwoord

  De prijs van een WordPress groepscursus of standaardcursus staat bij de desbetreffende cursus vermeld. Naast de prijzen vind je hier ook de overige bijbehorende informatie. De prijs van een cursus op maat of een incompany cursus is afhankelijk van de wensen van de klant (betreft het een specifiek thema? Moeten specifieke plugins worden behandeld enz.) In dat geval maakt Viavisia vrijblijvend een offerte op maat. De genoemde prijzen zijn altijd exclusief Btw.

 • Antwoord

  Een WordPress groepscursus wordt op de bij de desbetreffende cursus genoemde locatie gegeven: meestal in het centrum van Rotterdam. Incompany trainingen en cursussen op maat kunnen op een van te voren afgesproken locatie worden gegeven. Zo kan een cursus binnen je bedrijf of bij je thuis worden gegeven.

Wat kun je met WordPress en waarom een cursus WordPress?

Je wilt zelf een website maken, een webwinkel opzetten of een blog beginnen? Dan heb je met WordPress uitstekend “gereedschap” in handen en is een cursus WordPress een goed startpunt. Ook wanneer je al meer ervaring met WordPress hebt, zijn er diverse cursusmogelijkheden. Met WordPress kun je een professionele website bouwen, zonder dat je daar kennis over (HTML) code voor nodig hebt.

Doelgroep

Het maakt niet uit of je nu beginner of gevorderd ben. Of je nu je eigen ontwerp, je eigen thema, een website op maat of een webwinkel wilt bouwen, er is voor elk wat wils.

Cursus inhoud

Na het volgen van de cursus ben je in staat om een website het door jou gewenste uiterlijk mee te geven en heb je een stevige basis gelegd om je website beter vindbaar te maken voor zoekmachines als Google (SEO, zoekmachine optimalisatie). Daarnaast ga je aan de slag met het beheer, de beveiliging en het onderhoud van een WordPress website.

Wil je een website vanaf de grond af ontwikkelen? Tijdens de training doorloop je stap voor stap de handelingen om een website vanuit WordPress op te bouwen: van het installeren van WordPress, het schrijven van artikelen tot het kiezen van de juiste thema’s en plugins. En hoe je WordPress eventueel op je laptop of pc installeert, om naar hartenlust te kunnen experimenteren en testen.

Tips en tricks

Uiteraard is er ook aandacht voor de nodige tips en tricks. Zo wordt stil gestaan bij aanbevolen plugins en thema’s en hoe en waar je plugins en thema’s het beste kunt zoeken. Je krijgt uitleg over methoden waarmee je minder afhankelijk bent van het gekozen thema. Op die manier kun je, je ontwerp helemaal naar je hand zetten.

Cursus vorm en cursus locatie

Je kunt de cursussen zowel live online als op locatie te volgen. Bij de live online training vindt er net als bij een “gewone” training interactie tussen jou, de trainer en de medecursisten plaats. Een training op locatie (incompany) en op maat behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook voor een individuele cursus, al dan niet op maat, kiezen. Volg je toch liever een groepscursus? Kijk dan op de cursusagenda van de WordPress cursussen. Deze cursussen kun je ook online of op een cursuslocatie in Rotterdam volgen.

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.
Uiteraard kun je een online training ook op door jou gewenste data volgen en behoort een individuele training tot de mogelijkheden.

Basis cursus WordPress 9 september 2020

Cursus WordPress gevorderden 15 september 2020

Met de in de WordPress cursussen opgedane kennis ben je in staat om een website de gewenste opmaak en layout mee te geven.

Ook kun je na afloop je WordPress website zelf onderhouden en (deels) zelf de webpagina’s voor zoekmachines optimaliseren (SEO).

De cursussen zijn uitstekend geschikt voor bedrijven, organisaties en zzp’ers die zelf een website voor hun bedrijf willen gaan bouwen en/of onderhouden. Er worden 2 type trainingen aangeboden: in-company (maatwerk) trainingen en trainingen met open Inschrijving. Bovendien kunnen de cursussen zowel in groepsverband, als individueel worden gevolgd. De cursussen worden in diverse cursuscentra in Rotterdam en (ver) daarbuiten gegeven (locatie naar keuze).

ContactKijk ook op de website van Viavisia Webdesign

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler