Viavisia cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking Rotterdam en diverse andere locaties

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.

 • Antwoord

  Uiteraard kun je tijdens de cursus aan de slag met je eigen WordPress thema.  Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de algemene mogelijkheden van WordPress thema's behandeld en krijg je tips om het kiezen van een thema te vereenvoudigen. Mochten bepaalde mogelijkheden en functies van het thema erg afwijken van de standaard mogelijkheden van een WordPress thema, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan dan specifiek bij de mogelijkheden van een specifiek thema worden stil gestaan. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt, ongeacht het gekozen thema.

   

 • Antwoord

  Tijdens de cursus kun je eventueel de door jou gekozen plugins gebruiken.  Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de mogelijkheden van aanbevolen onmisbare plugins behandeld en krijg je tips om het kiezen van plugins te vereenvoudigen. Mocht je tijdens de cursus specifieke plugins met specifieke mogelijkheden en functies behandeld willen hebben, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan specifiek bij de mogelijkheden van de opgegeven plugins worden stil gestaan. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt, ongeacht het gekozen thema en de gekozen plugins.

   

 • Antwoord

  Uiteraard kun je tijdens de cursus aan de slag met je eigen (WordPress) website. Het is hierbij wenselijk dat de hosting via een hosting bedrijf gebeurt en niet via WordPress.com. Mocht dat laatste het geval zijn, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan dan specifiek bij de mogelijkheden van WordPress.com worden stil gestaan. Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de algemene mogelijkheden van WordPress behandeld. Mochten bepaalde mogelijkheden en functies van je website erg afwijken van de standaard mogelijkheden van WordPress, dan kan een cursus op maat worden gevolgd. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een bepaald thema en/of bepaalde plugins tijdens de cursus behandeld wilt hebben. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt.

  Tijdens een cursus leer je tevens hoe je WordPress lokaal op je laptop installeert. Met een lokale installatie wordt een oefenomgeving gecreëerd: de website is hierbij alleen op je laptop te bekijken en (nog) niet zichtbaar op het internet.

 • Antwoord

  De prijs van een WordPress groepscursus of standaardcursus staat bij de desbetreffende cursus vermeld. Naast de prijzen vind je hier ook de overige bijbehorende informatie. De prijs van een cursus op maat of een incompany cursus is afhankelijk van de wensen van de klant (betreft het een specifiek thema? Moeten specifieke plugins worden behandeld enz.) In dat geval maakt Viavisia vrijblijvend een offerte op maat. De genoemde prijzen zijn altijd exclusief Btw.

 • Antwoord

  Een WordPress groepscursus wordt op de bij de desbetreffende cursus genoemde locatie gegeven: meestal in het centrum van Rotterdam. Incompany trainingen en cursussen op maat kunnen op een van te voren afgesproken locatie worden gegeven. Zo kan een cursus binnen je bedrijf of bij je thuis worden gegeven.

Basis cursus WordPress

Introductie cursus WordPress

De individuele cursus WordPress wordt op maat aangeboden. Hierdoor kun je voordat de cursus begint, je wensen kenbaar maken. Viavisia zal het cursusprogramma dan op je wensen aanpassen.
Wil je liever een groepstraining volgen? zodat je van ook van de medecursisten kunt leren en kennis met hen kunt delen?
Ook een groepstraining behoort tot de mogelijkheden.

Voor wie?

 • Je wilt een nieuwe website?
 • Je wilt je eigen website beheren? Of je wilt het beheren van je site gebruiksvriendelijker maken?
 • Je wilt meer uit WordPress “halen”.
 • je wilt meer over de extra mogelijkheden van WordPress weten? (Je wilt bijvoorbeeld weten hoe je WordPress laat samenwerken met socialmedia?)
 • Je wilt je huidige website vervangen? En de mogelijkheden van je website uitbreiden?
 • Je wilt zelf je logo en andere huisstijlelementen aan je website toe kunnen voegen?
 • Je wilt weten hoe je er voor zorgt dat je WordPress website door google en consorten gevonden wordt?
 • Je wilt allerlei tips over WordPress aangereikt krijgen?

Dan is deze cursus geknipt voor jou. De cursus is bovendien uitstekend geschikt voor starters, freelancers en zzp’ers die zelf een website voor hun bedrijf willen gaan bouwen en/of onderhouden.

Voor degene die al een tijdje met WordPress bekend zijn, maar hun kennis willen verdiepen is er een vervolg cursus:
cursus WordPress gevorderden

Mocht je nog een stapje verder willen gaan en zelf een WordPress thema willen bouwen, dan kun je de cursus WordPress thema bouwen volgen:
cursus WordPress thema ontwikkelen

Mocht je een webwinkel willen bouwen, dan kun je de cursus WordPress webwinkel volgen:
cursus webwinkel bouwen m.b.v. WordPress

Meer info over de agenda van de (groeps)cursussen WordPress kun je op de volgende pagina vinden: agenda cursussen WordPress Eventueel kunnen groepstrainingen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.

Wat leer je tijdens de cursus WordPress?

Wijzigen van de uitstraling van je website via thema’s

Met een thema kun je, je website de door jou gewenste uitstraling en (deels) functionaliteit meegeven. Het zoeken naar een voor jouw geschikt thema kan echter nog een hele klus zijn. Er zijn immers inmiddels duizenden thema's in omloop. Tijdens de cursus geef ik je tips in het vinden van een voor jou geschikt thema. Zodoende ben je na afloop van de cursus in staat om een website te bouwen met de door jouw gewenste huistijl.

Maken en aanpassen van nieuwsberichten en pagina’s

Jouw teksten met bijbehorende afbeeldingen en/of video's worden uiteindelijk in een bericht of een pagina geplaatst. Tijdens het volgen van de cursus zal duidelijk worden wat het verschil is tussen berichten en pagina's. Ook ga je aan de slag met de editor van WordPress (een tekstbewerker net als in Word, maar dan veel eenvoudiger). De editor heeft echter slechts beperkte mogelijkheden. Daarom geef ik je extra tips om de mogelijkheden van de editor uit te breiden. Hierdoor wordt het aanpassen van je website een stuk gemakkelijker en gebruiksvriendelijker.

Maken en aanpassen van Menu's

Uiteraard is het voor de bezoekers van je website van belang dat ze op een makkelijke manier door je website kunnen "navigeren". Je leert hoe je zelf een menu aanmaakt en hoe je deze eventueel wijzigt of aanpast.

Werken met de Mediabibliotheek (Toevoegen van afbeeldingen en video's)

Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, wordt uiteraard ook aandacht besteed aan het plaatsen van afbeeldingen en video's. Je leert hoe je afbeeldingen in de zogenaamde mediabibliotheek plaatst. En hoe je deze vervolgens in je berichten of pagina's plaatst.

Werken met widgets en plugins

WordPress beschikt over 2 manieren om de mogelijkheden van WordPress uit te breiden: plugins en widgets. Gedurende de cursus leg ik je het verschil tussen deze 2 uit. Bovendien geef ik je tips over onmisbare plugins en over plugins met een door jouw gewenste functionaliteit. Ook het zoeken naar plugins zal je na de cursus makkelijker afgaan.

Algemene instellingen WordPress

We gaan ook aan de slag met de algemene instellingen van WordPress. Ik neem de belangrijkste opties met je door. Hierna is WordPress ingesteld zoals jij dat wilt of zoals wenselijk is voor jouw website.

Het maken van een backup van je website

Uiteraard kan er altijd iets fout gaan met je website. (Dat geldt overigens niet alleen maar voor WordPress websites). Dan geeft het wel een fijn gevoel als je je website elders heb opgeslagen. Ik leer je daarom hoe je zelf een backup kunt maken van je website.

Basis zoekmachineoptimalisatie

Uiteraard wil je dat je (toekomstige) website gevonden wordt. Ook daar kun je zelf mee aan de slag. Tijdens de cursus leer je o.a. waar je diverse (achtergrond) teksten kunt plaatsen die voor google van belang zijn. Tijdens de cursus krijg je bovendien diverse tips aangereikt om je kans op succes te vergroten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koppeling tussen Wordpres en de diverse sociale media die er op dit moment in omloop zijn (Facebook, Linkedin, Twitter enz.) Na de cursus beschik je over genoeg basiskennis om zelf aan de slag te gaan met het vindbaar maken van je website.

Bovendien zit de cursus boordevol allerlei tips die het werken met WordPress veraangenamen.

Natuurlijk wordt er tijdens de cursus ook stil gestaan bij wat er allemaal nodig is om je website online te krijgen.

Voorbereiding: voordat de cursus begint

Bij het geven van de cursus ga ik er vanuit dat je reeds over een domeinnaam en een webhostingpakket waarop eventueel WordPress is geïnstalleerd beschikt. Wanneer dat niet zo is en wanneer je hierbij hulp nodig hebt kan Viavisia je daarbij eventueel adviseren en ondersteunen (het installeren van WordPress kost 15 euro excl. btw, mits de gekozen webhoster ook een WordPress installatie ondersteunt). Het is daarbij wel wenselijk dat je dat een aantal dagen voordat de cursus begint kenbaar maakt.

Meenemen

Een laptop met daarop eventueel de teksten, afbeeldingen en video's en dergelijke die je op de website wilt plaatsen.

Je wilt (nog) geen daadwerkelijke website?. Oftewel je wilt (nog) geen domeinnaam en webhostingpakket. Dan kan WordPress eventueel lokaal op je laptop worden geïnstalleerd. Wanneer dat zo is, dan kun je dat ook een aantal dagen voordat de cursus begint aangeven. Ik stuur je dan een duidelijke handleiding waarin staat hoe je WordPress op je computer kunt installeren. Hierdoor beschik je op je computer tevens over een lokale "server", zodat je ook de website onderdelen die buiten WordPress om zijn gemaakt op je computer kunt aanpassen en bekijken. Eventueel later kan de website van je computer naar je eigen website op internet omgezet worden.

Doordat je voordat de cursus begint al over een server beschikt waarop een website kan worden geplaatst, kan er tijdens de cursus zoveel mogelijk tijd worden besteed aan het kennismaken met WordPress zelf.

Ook is het mogelijk om van te voren specifieke wensen door te geven zodat ik daarop kan inspelen tijdens het geven van de cursus. Schroom dus niet om (minimaal een week voordat de cursus begint, dan kan ik het e.a. nog voorbereiden) om aan te geven wat je specifiek zou willen leren.

Inbegrepen bij cursus WordPress

Bij de cursus is een handleiding inbegrepen. Met de handleiding kun je stap voor stap zelf aan de slag gaan met WordPress. In de handleiding kun je uiteraard ook terug lezen wat tijdens de workshop is behandeld. Je gaat je zo wie zo met extra WordPress tips naar huis.

Module1: Introductie Wordpress

 • Installeren Wordpress
 • Verkennen van het dashboard van Wordpress
 • Instellingen Wordpress.
 • Begrippen: berichten, pagina's, widgets, menu's, permalinks
 • Werkwijze, werkvolgorde Wordpress

Module 2: Algemene instellingen

 • Algemene instellingen en SEO (search engine optimalization)
 • Home pagina en blogpagina toewijzen
 • Permalinks: internet adressen website de juiste structuur meegeven
 • Ter voorbereiding juiste afbeeldingsafmetingen instellen

Module 3: Pagina's en berichten aanmaken

 • Plaatsen en bewerken van pagina's en berichten.
 • Werken met de “Gutenberg” editor
 • Pagina/bericht blokken + hun eigenschappen
  (Koppen, paragrafen, afbeeldingen, links, lijsten, kolommen, Youtube video's enz.)
 • Pagina/bericht eigenschappen
 • Pagina sjablonen
 • “Dummy” teksten

Module 4: Mediabibliotheek

 • Plaatsen en bewerken van afbeeldingen in Mediabibliotheek
 • Afbeeldingen in de mediabibliotheek beheren.
 • Afbeeldingen via de mediabibliotheek in bericht of pagina invoegen

Module 5: Menu's opbouwen

 • Menu's aanmaken
 • Menu locaties en menu aan juiste locatie koppelen
 • Pagina's website in menu plaatsen
 • Externe pagina's aan menu koppelen
 • Categorieën in menu plaatsen
 • Menu's aanpassen en beheren

Module 6:  Widgets

 • Wat zijn widgets? Hoe plaats je ze en hoe pas je ze aan?
 • Widget locaties
 • Widgets in locatie(s) plaatsen
 • Standaard widgets uitbreiden

Module 7:  Customizer

 • Opmaak website aanpassen m.b.v. “Customizer”
 • Het “stylen” van de website naar je huisstijl m.b.v. Customizer

Module 8:  Thema's

 • Verkennen en werken met “thema's.
 • Thema's kiezen/zoeken, waar moet je op letten?
 • Verkennen thema's
 • Werken met “thema's
 • Tijdens cursus uitgelichte thema's: hoe stel je ze in en hoe bouw je hiermee diverse websites

Module 9:  Plugins (uitbreiden functionaliteit Wordpress)

 • Zoeken, verkennen en werken met “plugin's.
 • Plugins kiezen, waar moet je op letten?
 • Welke plugin's zijn een must?
 • Aanbevolen plugins
 • Formulier plugin
 • Backup plugin

  Aanmelden cursus WordPress

  Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus WordPress. Bellen kan natuurlijk ook.  Algemene voorwaarden cursus

  Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van Viavisia cursussen van toepassing.
  De algemene voorwaarden van Viavisia cursussen kun je vinden op de desbetreffende pagina:
  Algemene voorwaarden cursussen Viavisia

  klok icoon

  Cursus duur

  6 uur

  rekenmachine icoon

  Prijzen cursus

  275 euro (Incl. BTW)

  afstudeer hoofddeksel icoon

  Cursus vorm

  De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

  huis icoon

  Locatie cursus

  Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

  kalender icoon

  Data cursus

  Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden. De groepstrainingen worden op de in de agenda aangegeven data gegeven.

  Dagindeling Basis cursus WordPress

  Onderstaand vind je een globaal schema van de dagindeling van de training:

  Dag 1

  10:00 - 11:00 uur

  Verkenning dashboard WordPress en diverse instellingen WordPress

  11:00 - 12:00 uur

  Aan de slag met pagina's, berichten, afbeeldingen en video's

  13:00 - 14:00 uur

  Aan de slag met pagina's en berichten en verdieping WordPress editor:
  pagina's en berichten de gewenste opmaak en structuur meegeven.

  14:00 - 15:00 uur

  Menu's en Widgets aanpassen

  15:00 - 17:00 uur

  Verkennen uitbreidingen WordPress (plug-ins) en WordPress thema's + aanbevolen plug-ins en thema's + rondvraag

  Dag 2

  Dag 3

  Cursussen op maat

  Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

  Trainingen aan huis of incompany trainingen.

  Groepstrainingen of individuele cursussen

  Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

  Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

  WordPress website voorbeelden

  Hieronder vind je voorbeelden van websites. De voorbeelden laten zien, wat je na het volgen van een 2- of 3 daagse WordPress training kunt bereiken.

  website voorbeeld architectuur ontwerp
  website voorbeeld architectuur ontwerp
  website voorbeeld zakelijk ontwerp
  website voorbeeld zakelijk ontwerp
  website voorbeeld restaurant ontwerp
  website voorbeeld restaurant ontwerp
  website voorbeeld foto en video ontwerp
  website voorbeeld foto en video ontwerp
  website voorbeeld coaching ontwerp
  website voorbeeld coaching ontwerp

  Kijk ook op de website van Viavisia Webdesign

  Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

  Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

  Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

  Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

  Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

  Linda Rooij, Grafisch vormgever

  Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

  Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler