search icon

Viavisia cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking Rotterdam en diverse andere locaties

Cursussen op maat

Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Trainingen aan huis of incompany trainingen.

Groepstrainingen of individuele cursussen

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

cursus WordPress page builder

Een cursus WordPress voor iedereen die zelf een website de gewenste opmaak en lay-out mee wil geven.

Wanneer je al een tijdje met WordPress werkt, komen er wellicht nieuwe ideeën en wensen wat betreft lay-out en opmaak van de website naar boven.
Een page builder gaat verder waar de huidige Gutenberg editor stopt.
Met behulp van een z.g.n. page builder en de customizer van je thema kun je zonder kennis van codering aan de slag met de vormgeving en indeling van de website.
Tijdens de cursus komen verschillende page builders aan bod. Het voordeel van veel huidige page builders is, dat je direct ziet hoe hetgeen je plaatst er uitziet op de website.
Bovendien kun je vaak complete website voorbeelden behorende tot een bepaalde categorie (b.v. architectuur) met alle benodigde pagina’s importeren. Op die manier heb je een basis website waarop je kunt voortborduren. Al kun je ze natuurlijk ook als ontwerpvoorbeelden gebruiken.

Tijdens de training bouw je stap voor stap je eigen website met je eigen (huis)style en lay-out.

De WordPress page builder cursus is geschikt voor degene die met de basisbeginselen van WordPress bekend zijn.
Na afloop van de cursus ben je in staat om een website te bouwen met de door jouw gewenste huistijl en lay-out.

Het bericht https://viavisiacursussen.nl/tips/wordpress-algemeen/wordpress-thema-kiezen-overbodig/ geeft een voorproefje van de mogelijkheden van een pagebuilder. Een voordeel van een page builder is dat de keuze voor een thema minder van belang is.

Voor diegene die nog niet zo met WordPress bekend zijn, is er een beginners cursus:
Basis cursus WordPress

Wil je een website meer naar je hand zetten en zelf een WordPress thema willen bouwen, dan kun je de cursus WordPress thema bouwen volgen:
cursus WordPress thema ontwikkelen

Mocht je overigens het idee hebben om een webshop te beginnen, dan is de cursus Cursus Webwinkel bouwen in WordPress meer geschikt:
cursus webwinkel bouwen m.b.v. WordPress

Welke onderwerpen worden tijdens de cursus WordPress page builder behandeld?

Customizer: wijzigen van de uitstraling/lay-out van de volledige website

Met de customizer kun je, je website de door jou gewenste (algemene) uitstraling meegeven. In de customizer bepaal je o.a. de opmaak die voor alle pagina's of berichten het zelfde moet zijn. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het "stylen" en indelen van de header en footer gedeeltes van de pagina's. Bij uitgebreide thema's kun je hier echter bijvoorbeeld ook de lettertypes en kleurstellingen kiezen.

 • Kleuren aanpassen
 • Lettertypes aanpassen
 • Opmaak en lay-out header, footer en zijbalk
 • Opmaak blogpagina
 • Algemene Opmaak/lay-out berichten en pagina's

Page builder: wijzigen van de uitstraling/lay-out van en pagina of bericht

Met een page builder kun je zelf aan de slag om een pagina of bericht de door jouw gewenste indeling mee te geven. Met een page builder bepaal je zelf de indeling en opmaak voor een pagina of bericht. Met de page builder bouw je een pagina of bericht met blokken op. De gekozen page builder werkt hierbij vaak samen met de customizer. Wil je een blok een afwijkende style meegeven? Geen probleem. In de page builder kun je de algemene instellingen van de Customizer overschrijven.

 • Afmetingen, marges e.d. blokken aanpassen
 • Opmaak blokken aanpassen: achtergrond afbeelding, achtergrondkleur b.v.

Diverse page builders

Importeren voorbeelden complete websites behorende bij een bepaalde categorie (zakelijk, portfolio, architectuur b.v.)

Importeren (ontwerp) pagina voorbeelden

Thema's kiezen met uitgebreide customizer en page builder mogelijkheden

Widgets (blokken met functionaliteit)

 • Widgets kiezen
 • Widgets plaatsen
 • Widgets instellen
 • Widgets Uitbreiden
 • Buttons plaatsen
 • Formulieren plaatsen
 • Portfolio plaatsen en ontwerpen
 • Enz.

Herbruikbare blokken/sjablonen maken en beheren

Website live aanpassen (live preview)

Lay-out aanpassen aan schermgrootte

 • Ontwerpen voor verschillende schermgroottes

Voorbereiding: voordat de cursus begint

Bij het geven van de cursus ga ik er vanuit dat je reeds over een domeinnaam en een webhostingpakket waarop eventueel WordPress is geïnstalleerd beschikt. Wanneer dat niet zo is en wanneer je hierbij hulp nodig hebt kan Viavisia je daarbij eventueel adviseren en ondersteunen (het installeren van WordPress kost 15 euro excl. btw, mits de gekozen webhoster ook een WordPress installatie ondersteunt). Het is daarbij wel wenselijk dat je dat een aantal dagen voordat de cursus begint kenbaar maakt.

Meenemen

Een laptop met daarop eventueel de teksten, afbeeldingen en video's en dergelijke die je op de website wilt plaatsen.

Je wilt (nog) geen daadwerkelijke website?. Oftewel je wilt (nog) geen domeinnaam en webhostingpakket. Dan kan WordPress eventueel lokaal op je laptop worden geïnstalleerd. Wanneer dat zo is, dan kun je dat ook een aantal dagen voordat de cursus begint aangeven. Ik stuur je dan een duidelijke handleiding waarin staat hoe je WordPress op je computer kunt installeren. Hierdoor beschik je op je computer tevens over een lokale "server", zodat je ook de website onderdelen die buiten WordPress om zijn gemaakt op je computer kunt aanpassen en bekijken. Eventueel later kan de website van je computer naar je eigen website op internet omgezet worden.

Doordat je voordat de cursus begint al over een server beschikt waarop een website kan worden geplaatst, kan er tijdens de cursus zoveel mogelijk tijd worden besteed aan het kennismaken met WordPress zelf.

Ook is het mogelijk om van te voren specifieke wensen door te geven zodat ik daarop kan inspelen tijdens het geven van de cursus. Schroom dus niet om (minimaal een week voordat de cursus begint, dan kan ik het e.a. nog voorbereiden) om aan te geven wat je specifiek zou willen leren.

Inbegrepen bij cursus WordPress

Bij de cursus is een handleiding inbegrepen. Met de handleiding kun je stap voor stap zelf aan de slag gaan met WordPress. In de handleiding kun je uiteraard ook terug lezen wat tijdens de workshop is behandeld. Je gaat je zo wie zo met extra WordPress tips naar huis.

  Aanmelden cursus WordPress pagebuilder

  Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus WordPress pagebuilder. Bellen kan natuurlijk ook.


  Algemene voorwaarden cursus

  Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van Viavisia cursussen van toepassing.
  De algemene voorwaarden van Viavisia cursussen kun je vinden op de desbetreffende pagina:
  Algemene voorwaarden cursussen Viavisia

  klok icoon

  Cursus duur

  6 uur

  rekenmachine icoon

  Prijzen cursus

  285 euro (Incl. BTW)

  afstudeer hoofddeksel icoon

  Cursus vorm

  De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

  huis icoon

  Locatie cursus

  Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

  kalender icoon

  Data cursus

  Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.

  Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

  De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.
  Uiteraard kun je een online training ook op door jou gewenste data volgen en behoort een individuele training tot de mogelijkheden.

  Kijk ook op de website van Viavisia Webdesign

  Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

  Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

  Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

  Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

  Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

  Linda Rooij, Grafisch vormgever

  Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

  Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler