search icon

Viavisia cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking Rotterdam en diverse andere locaties

Cursussen op maat

Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Trainingen aan huis of incompany trainingen.

Groepstrainingen of individuele cursussen

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

Cursus WordPress webwinkel

Introductie cursus WordPress webwinkel bouwen

De cursus WordPress webwinkel bouwen wordt op maat aangeboden. Hierdoor kun je voordat de cursus begint, je wensen kenbaar maken. Viavisia zal het cursusprogramma dan op je wensen aanpassen.

Wil je eerst de “basis” van WordPress onder de knie krijgen, dan kun je een (beginners) cursus WordPress volgen:
http://viavisia.nl/cursus-WordPress/

Voor wie?

  • Je wilt een (eenvoudige) Webwinkel beginnen?
  • Je wilt zelf je webwinkel beheren? Of je wilt het beheren van je site gebruiksvriendelijker maken?
  • Je wilt een webwinkel waarbij je tegelijkertijd op de achtergrond van alles en nog wat kunt bijhouden?
    Wat dacht je van voorraadbeheer?
    Het beheren van je bestellingen en verzendingen? En dat alles zonder WordPress te verlaten….
  • je wilt meer over de extra mogelijkheden van een (eenvoudige) webwinkel m.b.v. WordPress weten?
  • Je wilt je huidige webwinkel vervangen? Of de mogelijkheden van je webwinkel uitbreiden?
  • Je wilt allerlei tips over het bouwen van een webwinkel aangereikt krijgen?

Dan is deze cursus geknipt voor jou.

Als voorproefje kun je alvast mijn introductievideo op mijn Youtube kanaal bekijken: webwinkel opzetten met WordPress en Woocommerce deel1

Voor diegene die eerst meer over WordPress willen leren is er een WordPress (basis) cursus:
Basis cursus WordPress

Wil je eerst je kennis over WordPress vergroten, dan behoort ook een vervolgcursus tot de mogelijkheden:
cursus WordPress gevorderden

Wijzigen van de uitstraling van je Winkel via thema’s

Met een thema kun je, je "winkel" de door jou gewenste uitstraling en (deels) functionaliteit meegeven. Het zoeken naar een voor jouw geschikt thema kan echter nog een hele klus zijn. Er zijn immers inmiddels vele thema's in omloop. Tijdens de cursus geef ik je tips in het vinden van een voor jouw winkel geschikt thema.

Maken en aanpassen van producten

Uiteraard wil je, je winkel vullen met allerlei producten en/of diensten. Tijdens de cursus leer ik je hoe je dat het beste kunt aanpakken. Ook leer ik je hoe je snel door gebruik te maken van lijsten je winkel kunt vullen. Wanneer je over lijsten met productgegevens beschikt, is het mogelijk om je webwinkel in één keer met tientallen of honderden producten te vullen. Fijn om te weten dat je hiermee tijd kunt besparen, toch?

Maken en aanpassen van Menu's webwinkel

Zeker voor de bezoekers van een webwinkel is het van belang dat ze op een makkelijke manier de weg in je "winkel" kunnen vinden. Je leert hoe je zelf een gebruiksvriendelijk menu voor een winkel aanmaakt. Uiteraard komt ook het eventueel wijzigen en aanpassen van het menu aan bod.

Werken met de Mediabibliotheek (Toevoegen van afbeeldingen behorende bij de producten)

Omdat beelden van een product meer zeggen dan duizend woorden, wordt  ook aandacht besteed aan het plaatsen van afbeeldingen. Je leert hoe je afbeeldingen in de zogenaamde mediabibliotheek plaatst. Je leert productafbeeldingen ordenen, op een manier waarmee ze eenvoudig terug te vinden zijn. Vervolgens leer je hoe je de afbeeldingen aan je producten koppelt. Des gewenst ook weer meerdere tegelijkertijd.

Werken met widgets en plugins webwinkel

Zoals je waarschijnlijk weet  beschikt WordPress over 2 manieren om de mogelijkheden van WordPress uit te breiden: plugins en widgets. Gedurende de cursus geef ik je tips over plugins die voor een webwinkel onmisbaar zijn. Ook komen eventuele plugins met een door jouw gewenste functionaliteit aanbod. Het zoeken en vinden van geschikte plugins voor je webwinkel zal je na de cursus tevens makkelijker afgaan. Wanneer je genoeg kennis hebt opgebouwd, ben je in staat om je webwinkel op de "achtergrond" te beheren en uit te breiden.

Algemene instellingen Webwinkel

Zoals zo vaak, valt er ook bij een webwinkel niet aan te ontkomen dat er eerst het één en ander moet worden ingesteld. We gaan dan ook aan de slag met de algemene instellingen behorende bij een webwinkel. Ik neem de belangrijkste opties met je door. Je moet dan denken aan het instellen van bijvoorbeeld voorraadbeheer, belastingtarieven en verzendingen en dergelijke.

Na het doornemen van de instellingen is de webwinkel ingesteld zoals jij dat wilt of zoals wenselijk is voor jouw webwinkel.

Basis zoekmachineoptimalisatie

Uiteraard wil je dat je (toekomstige) webwinkel gevonden wordt. Ook daar kun je zelf mee aan de slag. Tijdens de cursus leer je o.a. waar je diverse (achtergrond) teksten kunt plaatsen die voor google van belang zijn. Tijdens de cursus krijg je bovendien diverse tips aangereikt om je kans op succes te vergroten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koppeling tussen Wordpres en de diverse sociale media die er op dit moment in omloop zijn (Facebook, Linkedin, Twitter enz.) Na de cursus beschik je over genoeg basiskennis om zelf aan de slag te gaan met het vindbaar maken van je website.

Bovendien zit de cursus boordevol allerlei tips om het werken met WordPress en met een webwinkel makkelijker te maken.

Voorbereiding: voordat de cursus begint

Bij het geven van de cursus ga ik er vanuit dat je reeds over een domeinnaam en een webhostingpakket waarop eventueel WordPress is geïnstalleerd beschikt. Wanneer dat niet zo is en wanneer je hierbij hulp nodig hebt kan Viavisia je daarbij eventueel adviseren en ondersteunen (het installeren van WordPress kost 15 euro excl. btw, mits de gekozen webhoster ook een WordPress installatie ondersteunt). Het is daarbij wel wenselijk dat je dat een aantal dagen voordat de cursus begint kenbaar maakt.

Meenemen

Een laptop met daarop eventueel de teksten, afbeeldingen en video's en dergelijke die je op de website wilt plaatsen.

Je wilt (nog) geen daadwerkelijke website?. Oftewel je wilt (nog) geen domeinnaam en webhostingpakket. Dan kan WordPress eventueel lokaal op je laptop worden geïnstalleerd. Wanneer dat zo is, dan kun je dat ook een aantal dagen voordat de cursus begint aangeven. Ik stuur je dan een duidelijke handleiding waarin staat hoe je WordPress op je computer kunt installeren. Hierdoor beschik je op je computer tevens over een lokale "server", zodat je ook de website onderdelen die buiten WordPress om zijn gemaakt op je computer kunt aanpassen en bekijken. Eventueel later kan de website van je computer naar je eigen website op internet omgezet worden.

Doordat je voordat de cursus begint al over een server beschikt waarop een website kan worden geplaatst, kan er tijdens de cursus zoveel mogelijk tijd worden besteed aan het bouwen van een webwinkel.

Ook is het mogelijk om van te voren specifieke wensen door te geven zodat ik daarop kan inspelen tijdens het geven van de cursus. Schroom dus niet om (minimaal een week voordat de cursus begint, dan kan ik het e.a. nog voorbereiden) om aan te geven wat je specifiek zou willen leren.

Aanmelden cursus WordPress webwinkel

Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus cursus WordPress webwinkel. Bellen kan natuurlijk ook.


Algemene voorwaarden cursus

Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van Viavisia cursussen van toepassing.
De algemene voorwaarden van Viavisia cursussen kun je vinden op de desbetreffende pagina:
Algemene voorwaarden cursussen Viavisia

klok icoon

Cursus duur

2 x 3 uur

rekenmachine icoon

Prijzen cursus

325 euro (Excl. BTW)

afstudeer hoofddeksel icoon

Cursus vorm

De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

huis icoon

Locatie cursus

Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

kalender icoon

Data cursus

Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.
Uiteraard kun je een online training ook op door jou gewenste data volgen en behoort een individuele training tot de mogelijkheden.

Kijk ook op de website van Viavisia Webdesign

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler