search icon

Tips en tricks

Kleuren kiezen voor je website

Gereedschappen kleuren kiezen Om het kiezen van kleuren voor je website wat makkelijker te maken heeft Viavisia een aantal websites met kleurenkiezers voor je op een rijtje gezet: http://colorschemedesigner.comhttp://colrd.com http://www.colorschemer.com/products.php Op deze site vind je een overzicht van meerdere kleurkiezers.

Kleuren kiezen voor je website

WordPress proberen op je laptop of pc

Je wilt met WordPress aan de gang, maar je hebt nog geen abonnement bij een internetprovider? Je wilt eerst even zelf het e.a. proberen of experimenteren met WordPress? Dan kun je ook WordPress op je pc of laptop installeren. Eén van de programma’s waarmee dit relatief eenvoudig kan is Bitnami.Je kunt er ook voor kiezen om WordPress handmatig te installeren. Hier is echter meer technische “knowhow” voor nodig en het e.a. kost meer tijd. Bitnami installeren Via de het onderstaande adres kun je Bitnami installeren (vooral de keuze van de juiste versie is belangrijk, Apple of Windows bijvoorbeeld):https://bitnami.com/stack/WordPress/installer Hoe het instellen van …..

WordPress proberen op je laptop of pc

Hoe maak je een Online cursus met WordPress?

Begeleide en niet begeleide online cursussen Eén van de manieren om een online cursus aan te bieden is die waarbij cursisten instructie video’s en/of andere vormen van uitleg kunnen bekijken. De cursisten kunnen een abonnement nemen waardoor ze via zelfstudie op hun eigen tempo de cursusinhoud tot zich kunnen nemen. Het cursusmateriaal is daarbij voor degene die geen abonnement hebben uiteraard niet zichtbaar. Een online cursus kun je echter zo uitgebreid maken als je wilt. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat cursisten “huiswerk” kunnen inleveren en/of vragen kunnen stellen via bijvoorbeeld een forum. In dit laatste voorbeeld spreek je over …..

Hoe maak je een Online cursus met WordPress?

Website verhuizen

Waarom je website verhuizen? Heb je je website op een blogsite als bijvoorbeeld WordPress.com staan? Er komt misschien een moment waarop je, je site wilt overhevelen naar een ander adres. Een adres met een eigen domeinnaam bijvoorbeeld. Het verhuizen van een website van het ene adres naar het andere adres gaat op dezelfde manier. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je je bedrijfsnaam hebt gewijzigd. Wanneer je je bedrijfsnaam wijzigt, wil je natuurlijk ook je website adres kunnen wijzigen. Inhoud website verhuizen Het e.a. is niet zo heel moeilijk, maar je moet dan wel een aantal stappen doorlopen: 1) Mocht je dat nog niet gedaan hebben, installeer dan eerst …..

Website verhuizen

Hoe bouw je moeiteloos een webwinkel?

Het idee van verkoop via internet werkelijkheid laten worden. Je loopt al een tijdje met het idee om via internet een aantal artikelen te verkopen? Je wilt een eenvoudige webwinkel beginnen? Je wilt een gebruiksvriendelijke webwinkel zonder de toeters en bellen die je toch niet gebruikt? Oftewel, je wilt een webwinkel die ook eenvoudig te onderhouden is en overzichtelijk in ’t gebruik? Maar weer wel een winkel die later eenvoudig is uit te breiden. Ook wanneer jouw winkel succesvoller “dreigt” te worden? Lees, maar vooral kijk, dan snel verder om de eerste stappen te zetten. (Overigens kun je op de …..

Hoe bouw je moeiteloos een webwinkel?

Liever zoeken op basis van categorieën?