Viavisia cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking Rotterdam en diverse andere locaties

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.

WordPress plugins installeren

Inhoudsopgave

Wat zijn Plugins?

Voor degene die het niet weten: plugins zijn kleine (extra) programmaatjes waarmee de mogelijkheden van WordPress kunnen worden uitgebreid.
Er zijn voor WordPress diverse plugins beschikbaar, waarvan je soms zou willen, dat ze bij WordPress “ingebakken” zouden zijn. Gelukkig is het installeren van een plugin niet moeilijk zodat je binnen een mum van tijd WordPress kunt uitbreiden met diverse handige plugins. Uiteraard moet je er wel voor oppassen dat je niet te veel plugins installeert, om te voorkomen dat je website te traag wordt. Waarbij je er dan ook weer rekening mee moet houden dat sommige plugins meer van invloed zijn op de snelheid van je site dan andere.

WordPress plugins installeren

Hoewel het installeren van een WordPress Plugin niet moeilijk is, is het denk ik toch handig voor sommige mensen om er eens een workshop aan te wijden. Er zijn 2 manieren om een WordPress Plugin te installeren. Je kunt een plugin downloaden als zipbestand op de site waarop zich de plugin bevindt en vervolgens via WordPress het zipbestand uploaden. Of je kan via het dashboard direct op zoek gaan naar nieuwe plugins. Deze laatste manier heeft mijn voorkeur. Ten eerste krijg je dan meteen een overzicht van meerdere plugins die er voor een bepaalde functie ter beschikking zijn. Ten tweede zie je meteen de plugins die door WordPress zelf zijn gecontroleerd en goedgekeurd.

Laten we van start gaan. Stel ik ben op zoek naar plugins in de categorie socialmedia.

stap 1: Menu nieuwe plugin

WordPress plugins installeren: menu nieuwe plugin WordPress (dashboard)

Ga in het dashboard van WordPress op zoek naar Plugins, Nieuwe Plugin en klik op de knop nieuwe plugin.

stap 2: via zoekveld plugin zoeken

In het venster toevoegen wat verschijnt, vind je rechtsboven een zoekveld, waarin je met behulp van trefwoorden kunt aangeven naar welke plugin je op zoek bent.
Als je zoals in dit bijvoorbeeld op zoek bent naar plugins met socialmedia functies, tik je in dit zoekveld socialmedia in als trefwoord. Wanneer je vervolgens op enter drukt gaat WordPress voor je op zoek naar plugins waarbij socialmedia een rol speelt.

WordPress plugins installeren: plugin WordPress zoeken (Voorbeeld Social Media widget)

stap 3: Keuze maken uit overzicht plugin

Maak een keuze uit het overzicht van plugins dat door WordPress gegenereerd wordt.

stap 4: Voorbeeld gekozen plugin

Laten we als voorbeeld eens de Social Media Widget Plugin installeren (Een plugin om Socialmedia iconen op je pagina te plaatsen: voor Facebook, Linkedin en dergelijke).

stap 5: Details over plugin bekijken

WordPress plugins installeren: details plugin WordPress

Wanneer je voordat je een plugin installeert, eerst wat meer informatie over de plugin wilt, dan kan dat ook. Misschien wil je weten of een plugin bijvoorbeeld wel precies die functie heeft die je voor ogen hebt. Klik dan Op meer details, en je wordt naar de website geleid waar de plugin van afkomstig is. Op deze website staat dan meer informatie over de plugin en bijvoorbeeld iets over veel gestelde vragen over de plugin en bijbehorende antwoorden.

stap 6: Plugin daadwerkelijk installeren

WordPress plugin installatieknop (Social media widget voorbeeld)

Klik bij de gekozen plugin op de knop Nu installeren. Vervolgens vraagt WordPress of je zeker weet of je de plugin wilt installeren. Wanneer je zeker bent van je zaak, klik je op OK.

stap 7: Plugin activeren na installatie

Venster bezig met installatie plugin (Social media widget voorbeeld)

Op je scherm wordt nu het installatiescherm van de Plugin te voorschijn getoverd. Nu is het een kwestie van wachten, totdat je onderaan “Plugin is succesvol geïnstalleerd” ziet staan. Via dit scherm kun je eventueel direct de plugin activeren door op Plugin activeren te klikken.

WordPress plugins installeren: plugin WordPress-activeren direct na installatie

stap 8: Plugin activeren in overzicht

Heb je in de vorige stap de plugin nog niet geactiveerd, dan kan dat eventueel later via het dashboard van WordPress. Ga naar Plugins en klik in het uitklapmenu op Geïnstalleerde plugins.

Zoek in het overzicht van plugins dat verschijnt, de plugin op die je wilt activeren en klik bij de desbetreffende plugin op Activeren.

WordPress plugins installeren: plugin WordPress activeren via overzicht

Zo, dit was weer de workshop WordPress plugins, installeren. Hopelijk heb je er wat aan en kom je weer een stapje verder in het WordPress naar je hand zetten.

Verder zoeken op basis categorieën?

Cursussen op maat

Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Trainingen aan huis of incompany trainingen.

Groepstrainingen of individuele cursussen

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

WordPress website voorbeelden

Hieronder vind je voorbeelden van websites. De voorbeelden laten zien, wat je na het volgen van een 2- of 3 daagse WordPress training kunt bereiken.

website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp

Kijk ook op de website van Viavisia Webdesign

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler