Viavisia cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking Rotterdam en diverse andere locaties

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.

WooCommerce WordPress plugin voor het bouwen van een webwinkel

Een webwinkel met WordPress bouwen

Inhoudsopgave

Het idee van verkoop via internet werkelijkheid laten worden.

Je loopt al een tijdje met het idee om via internet een aantal artikelen te verkopen? Je wilt een eenvoudige webwinkel beginnen? Je wilt een gebruiksvriendelijke webwinkel zonder de toeters en bellen die je toch niet gebruikt? Oftewel, je wilt een webwinkel die ook eenvoudig te onderhouden is. En overzichtelijk in ’t gebruik. Maar wel een winkel die later eenvoudig is uit te breiden. Ook wanneer jouw winkel succesvoller “dreigt” te worden?

Lees, maar vooral kijk, dan snel verder om de eerste stappen te zetten.

(Overigens kun je op de site van Woothemes http://www.woothemes.com/woocommerce/ allerlei informatie over hun plugin (Woocommerce dus) terugvinden.
Er is ook een Nederlandstalige site, waarop het e.a. terug te vinden is:
http://www.woocommerce.nl/)

Met behulp van WordPress en Woocommerce een webwinkel maken.

De eerste stappen in het bouwen van een (eenvoudige) webwinkel

In onderstaande instructievideo leg ik je stap voor stap uit hoe je met behulp van WordPress en Woocommerce een webwinkel kunt opzetten.

Wanneer je de video hebt bekeken en alle besproken stappen hebt doorlopen, is het volgende al mogelijk:

  • je bent in staat om een webwinkel te installeren
  • Je kunt produkten aan de webwinkel toevoegen
  • De webwinkel beschikt over een bestel mogelijkheid
  • Je winkel heeft betaalmogelijkheden (Weliswaar op een (nog) onveilige en basale manier, maar toch de eerste stap is gezet. )

In de instructievideo heb ik de “aankleding” van de website met opzet eenvoudig gehouden. Zo wordt je nog zo min mogelijk afgeleid van hetgeen het bij deze inleiding om draait.

Aan de slag met de instellingen van een webwinkel

Nu zijn de instellingen van je webwinkel aan de beurt. Het is misschien een vervelende klus om met deze instellingen aan de slag te gaan. Zorg er voor dat je goed over het e.a. nadenkt. En het vervelende karwei is voor een groot deel slechts eenmalig.

Een winkel een “Nederlands karakter” geven

In onderstaande instructievideo leg ik je stap voor stap uit hoe je met behulp van WordPress en Woocommerce de instellingen van je webwinkel naar je hand kunt zetten .

Na het doorlopen van de in de video besproken stappen , ben je in staat om:

  • De prijzen van de produkten volgens de nederlandse maatstaven weer te geven (prijs in euro’s enz.)
  • Een eerste stap in voorraadbeheer te zetten
  • Btw tarieven te verrekenen in je webwinkel
  • De overige basis instellingen van Woocommerce aan te passen

In de volgende instructie video ga ik met de instellingen die bij het verzenden en het afrekenen van produkten horen aan de slag.

Als aanvulling op de instructievideo wil ik je de volgende plugins aanbevelen:

  • Table rate shipping (een plugin voor het nauwkeurig berekenen en naar je hand zetten van de verzendkosten)
  • Woocommerce ideal via Molly (Een (betaalde) plugin om op een veilige manier bij diverse banken via Ideal te betalen

Webwinkel beheren

Winkel gebouwd met Woocommerce, maar behoefte aan nieuwe beheermogelijkheden?

Je wilt meer tijd overhouden voor de verkoop en minder voor het beheer van je webwinkel? Je hebt je webwinkel in Woocommerce gebouwd, maar loopt tegen beperkingen aan? Geen nood, er zijn genoeg uitbreidingen op je winkel mogelijk. Met deze uitbreidingen wordt het beheren van je webwinkel gemakkelijker. Al is een waarschuwing wel op zijn plaats. Voor sommige uitbreidingen moet je even de tijd nemen om het e.e.a. naar je wensen in te stellen. Maar daarna heb je er veel minder omkijken naar.

Winkel automatisch vullen met meerdere produkten tegelijkertijd

Je wilt meerdere producten aan je winkel toevoegen? Misschien tientallen? Misschien honderden? Maar je weet alleen hoe je één product per keer aan je winkel kunt toevoegen? Of misschien heb je al meerdere producten in je winkel staan, maar wil je van meerdere producen de productgegevens wijzigen.

Uiteraard is het nogal bewerkelijk om het e.e.a. handmatig te doen. Wanneer je iedere keer maar 1 product kunt toevoegen en of wijzigen, dan ben je hier heel veel tijd mee kwijt. Ook hiervoor bestaat een oplossing in de vorm van een plugin: “Woocommerce CSV Import” (kijk op https://WordPress.org/plugins/woocommerce-csvimport/ voor meer informatie).

Wanneer je handig bent met excel of een andere spreadsheet, kun je vanaf nu je webwinkel in één keer vullen met meerdere producten. Of in één keer de productgegevens wijzigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van tijdelijke aanbiedingen? Geef in de excelsheet de (nieuwe) aanbiedingsprijzen door en je webwinkel geeft de producten met de geldende aanbiedingsprijzen weer. Ook hier geldt: een hele bulk te verwerken? Importeer je productgegevens.

Uiteraard is het ook handig wanneer je al heel veel productgegevens via je leveranciers of fabrikanten tot je beschikking hebt. Wanneer je deze in een spreadsheet weet te “gieten” is het vullen van je winkel wederom een fluitje van een cent.

Efficiënter beheer webwinkel

Waarschijnlijk is de administratie bijhouden van je webwinkel niet het liefste wat je doet. Dan is het wel zo fijn wanneer je een programma hebt welke het beheren van je administratie vergemakkelijkt. Wellicht is de “Smart Manager for WooCommerce” plugin het proberen waard (zie https://WordPress.org/plugins/smart-manager-for-wp-e-commerce/ of http://www.storeapps.org/product/smart-manager/)

Webwinkel uitbreiden, beter beheer webwinkel: Smart-Manager-for-WooCommerce plugin

Met deze plugin kun je gemakkelijker naar de door jouw gewenste informatie over bestellingen en producten zoeken. Er bestaat overigens een gratis versie en een betaalde versie van deze plugin. Met de betaalde versie is het zelfs mogelijk om in 1 keer de wijziging van meerdere gegevens door te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld de gegevens van meerdere producten tegelijkertijd bijwerken. Ook worden met deze plugin sommige andere plugins min of meer overbodig. Zo kan je met deze plugin bijvoorbeeld ook pakbonnen en bestellingen uitdraaien. Een aanrader wanneer je op zoek bent naar een totaal pakket dus.

Aan de slag met werkelijke verzendkosten

Wanneer je al een tijdje met Woocommerce gewerkt hebt, zal je ontdekken dat je je verzendkosten niet helemaal naar je hand kunt zetten. Gelukkig is er een plugin waarmee je je verzendkosten nauwkeuriger kunt bepalen: “Table Rate Shipping”. Met deze plugin is het bijvoorbeeld mogelijk om de locatie waarnaar je pakketje verstuurd moet worden mee te laten wegen in de verzendkosten. De plugin werkt daarvoor met zo genaamde zones.

Ook kun je de plugin de verzendkosten op basis van bijvoorbeeld gewicht laten berekenen. Je ziet, met deze plugin kun je veel nauwkeuriger je verzendkosten berekenen. En daar draait het tenslotte om toch? Klant blij dat hij of zij de juiste verzendkosten betaald (niet te veel). Jij blij omdat de verzendkosten overeenkomen met hetgeen je in je hoofd had.


verzendkosten webwinkel berekenen: table rate shipping plugin

Er zijn overigens meerdere plugins op de markt met enigszins vergelijkbare namen. Kijk bijvoorbeeld eens op https://WordPress.org/plugins/table-rate-shipping-for-woocommerce/ (gratis versie) of op http://www.woothemes.com/products/table-rate-shipping/ (commerciële versie van de makers van Woocommerce zelf).

Pakbon of factuur nodig?

In het digitale tijdperk je toch nog een uitdraai van je factuur of je pakbon kunnen maken. Een aanrader voor deze klus is de plugin “woocommerce pdf invoices packing slips” (https://WordPress.org/plugins/woocommerce-pdf-invoices-packing-slips/)

Pakbon en factuur maken: WooCommerce-PDF-Invoices-&-Packing-Slips

Zoals de naam van de plugin al doet vermoeden, kun je hiermee je een pakbon of factuur in PDF formaat afdrukken. Er zijn verschillende sjablonen in omloop waarmee je de vormgeving van de pakbonnen of facturen kunt aanpassen. Wanneer je handig bent met code (Lees: css en html) dan kun je de pakbonnen en facturen zelfs helemaal naar je eigen smaak vormgeven. Maar ook wanneer dat niet het geval is, kom je al een heel eind. Je kunt bijvoorbeeld de “kop” en het logo aanpassen. Zo kun je geheel in de huisstijl van je webwinkel facturen en pakbonnen maken.

De gegevens van je winkel overzichtelijk in een spreadsheet plaatsen

Je wilt gemakkelijk en snel de gegevens van je winkel bekijken? Zonder dat je direct met WordPress bezig bent? Met de “WooCommerce-Store-Exporter”
(https://WordPress.org/plugins/woocommerce-exporter/) kun je de gegevens van je webwinkel in een spreadsheet “gieten”.

gegevens exporteren naar spreadsheet: WooCommerce-Store-Exporter

Ook hier betreft het een plugin met een gratis versie en een betaalde versie. Met de betaalde versie kun je meerdere soorten gegevens exporteren. Ook kun je hiermee meerdere bestandsformaten exporteren. Wanneer je dat allemaal niet wilt, dan kun je prima met de gratis versie uit de voeten.

Dit waren de plugins, waarmee een meer complete webwinkel creëert. Ik hoop dat je hiermee je webwinkel een “boost” kunt geven. En vooral dat je met deze plugins gemakkelijker en efficiënter je webwinkel kunt beheren. Zodat je meer tijd overhoudt om daadwerkelijk met de verkoop bezig te zijn.

Verder zoeken op basis categorieën?

Cursussen op maat

Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Trainingen aan huis of incompany trainingen.

Groepstrainingen of individuele cursussen

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

WordPress website voorbeelden

Hieronder vind je voorbeelden van websites. De voorbeelden laten zien, wat je na het volgen van een 2- of 3 daagse WordPress training kunt bereiken.

website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp

Kijk ook op de website van Viavisia Webdesign

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler