Viavisia cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking Rotterdam en diverse andere locaties

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.

Website verhuizen

Inhoudsopgave

Waarom je website verhuizen?

Heb je je website op een blogsite als bijvoorbeeld WordPress.com staan? Er komt misschien een moment waarop je, je site wilt overhevelen naar een ander adres. Een adres met een eigen domeinnaam bijvoorbeeld. Het verhuizen van een website van het ene adres naar het andere adres gaat op dezelfde manier. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je je bedrijfsnaam hebt gewijzigd. Wanneer je je bedrijfsnaam wijzigt, wil je natuurlijk ook je website adres kunnen wijzigen.

Inhoud website verhuizen

Het e.a. is niet zo heel moeilijk, maar je moet dan wel een aantal stappen doorlopen:

1) Mocht je dat nog niet gedaan hebben, installeer dan eerst WordPress op je nieuwe site.

2) Log eerst in op je oude site (de .com site bijvoorbeeld).

3) Ga in het dashboard menu van WordPress (links van je scherm) naar Extra en vervolgens naar exporteren.

4) WordPress maakt nu een z.g.n. XML bestand aan, welke je kunt downloaden naar je computer.
Sla het bestand op een makkelijk te onthouden plaats op je computer op.

5) Log nu in op je nieuwe website.

6) Nu doe je in het dashboard menu van WordPress (dit keer van je eigen domeinnaam dus) het omgekeerde: Extra importeren.
Misschien vraagt WordPress om het installeren van een plugin: doe dat dan, door op installeren te klikken en vervolgens op activeren te klikken.
(Wanneer de plugin al is geïnstalleerd, zie je wanneer je op importeren hebt geklikt een lijstje verschijnen.
Dubbelklik op het onderste item (WordPress) van dit lijstje om het importeren te starten).

7) Bij het kiezen van het bestand bij het importeren “blader” je naar het XML bestand wat je in stappen 1 t/m 3 hebt bewaard.

8) Bij Assign Authors kies je evt. jezelf als gebruiker.

9) Zet een vinkje bij Download and import file attachments, waardoor ook je plaatjes mee worden genomen.

Nu zullen de berichten van de oude site naar je nieuwe site worden gekopieerd.

Thema’s en plugins verhuizen

Wanneer je op je oude site al gebruik maakte van bepaalde thema’s en of plugins, dan moet je deze ook verhuizen. Dit doe je met een zogenaamd Ftp programma. Zo’n programma werkt als een soort “verkenner”. Je weet wel zo’n verkenner zoals je in Windows of op je Apple computer gewend bent. Met zo’n Ftp programma kun je bestanden (de thema en plugin bestanden) naar je nieuwe site “slepen”. Een voorbeeld van een Ftp programma is bijvoorbeeld Filezilla. Je kunt dit programma downloaden op https://filezilla-project.org/. Kies op de pagina van Filezilla voor de knop waarop staat Download Filezilla Client.

Na afloop moet je de plugins dan nog wel eventueel updaten en de juiste instellingen meegeven.

Automatisch website verhuizen

Je kunt het e.a. overigens ook (deels) automatiseren met behulp van bijvoorbeeld de plugin Duplicator. Is een automatische methode meer iets voor jou? Kijk dan op https://nl.WordPress.org/plugins/duplicator/ hoe dit in zijn werk gaat. Ook de plugin Updraftplus waarmee je backups kunt maken biedt deze mogelijkheid. Alleen moet je dan voor deze extra mogelijkheid betalen.

Verder zoeken op basis categorieën?

Cursussen op maat

Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Trainingen aan huis of incompany trainingen.

Groepstrainingen of individuele cursussen

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

WordPress website voorbeelden

Hieronder vind je voorbeelden van websites. De voorbeelden laten zien, wat je na het volgen van een 2- of 3 daagse WordPress training kunt bereiken.

website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp

Kijk ook op de website van Viavisia Webdesign

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler