Viavisia cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking Rotterdam en diverse andere locaties

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.

WordPress proberen op je laptop of pc

Inhoudsopgave

Je wilt met WordPress aan de gang, maar je hebt nog geen abonnement bij een internetprovider? Je wilt eerst even zelf het e.a. proberen of experimenteren met WordPress? Dan kun je ook WordPress op je pc of laptop installeren. Eén van de programma’s waarmee dit relatief eenvoudig kan is Bitnami.
Je kunt er ook voor kiezen om WordPress handmatig te installeren. Hier is echter meer technische “knowhow” voor nodig en het e.a. kost meer tijd.

Bitnami installeren

Via de het onderstaande adres kun je Bitnami installeren (vooral de keuze van de juiste versie is belangrijk, Apple of Windows bijvoorbeeld):
https://bitnami.com/stack/WordPress/installer

Hoe het instellen van Bitnami en het aan de praat krijgen van WordPress verder in zijn werk gaat kun je lezen in mijn handleiding:

BitNami-installeren-website-versie.pdf

(Bij de handleiding ga ik er van uit dat je slechts aan één site wilt werken. Bitnami heeft namelijk ook een versie voor de z.g.n. “multisite”. Deze versie is noodzakelijk wanneer je aan meerdere sites tegelijkertijd wilt sleutelen. Deze versie wordt dan ook voornamelijk gebruikt door ontwikkelaars van websites en is daarom voor jou waarschijnlijk minder geschikt. Let er bij het downloaden/installeren van Bitnami dus op dat je niet voor de multisite versie hebt gekozen).

Live lanceren website (verhuizen van “lokaal” naar het internet)

Wanneer je een na een tijdje met WordPress en Bitnami te hebben gestoeid, je de website “live wilt lanceren”, dan kan dat ook.
Eén van de plugins die je daarbij kunt gebruiken is duplicator:

https://nl.WordPress.org/plugins/duplicator/

Wil je toch liever je “lokale” site (de site die niet live op internet te bewonderen is, maar alleen op je eigen computer) handmatig verhuizen, dan kan dat ook. Op http://viavisia.nl/website-verhuizen/ heb ik het e.a. uit de doeken gedaan hoe dat in zijn werk gaat.

Met deze plugin kun je eenvoudig je website verhuizen.

Verder zoeken op basis categorieën?

Cursussen op maat

Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Trainingen aan huis of incompany trainingen.

Groepstrainingen of individuele cursussen

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

WordPress website voorbeelden

Hieronder vind je voorbeelden van websites. De voorbeelden laten zien, wat je na het volgen van een 2- of 3 daagse WordPress training kunt bereiken.

website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp

Kijk ook op de website van Viavisia Webdesign

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler