WordPress proberen op je laptop of pc

Je wilt met WordPress aan de gang, maar je hebt nog geen abonnement bij een internetprovider? Je wilt eerst even zelf het e.a. proberen of experimenteren met WordPress? Dan kun je ook WordPress op je pc of laptop installeren. Eén van de programma’s waarmee dit relatief eenvoudig kan is Bitnami.
Je kunt er ook voor kiezen om Wordpress handmatig te installeren. Hier is echter meer technische “knowhow” voor nodig en het e.a. kost meer tijd.

Bitnami installeren

Via de het onderstaande adres kun je Bitnami installeren (vooral de keuze van de juiste versie is belangrijk, Apple of Windows bijvoorbeeld):
https://bitnami.com/stack/wordpress/installer

Hoe het instellen van Bitnami en het aan de praat krijgen van WordPress verder in zijn werk gaat kun je lezen in mijn handleiding:

BitNami-installeren-website-versie.pdf

(Bij de handleiding ga ik er van uit dat je slechts aan één site wilt werken. Bitnami heeft namelijk ook een versie voor de z.g.n. “multisite”. Deze versie is noodzakelijk wanneer je aan meerdere sites tegelijkertijd wilt sleutelen. Deze versie wordt dan ook voornamelijk gebruikt door ontwikkelaars van websites en is daarom voor jou waarschijnlijk minder geschikt. Let er bij het downloaden/installeren van Bitnami dus op dat je niet voor de multisite versie hebt gekozen).

Live lanceren website (verhuizen van “lokaal” naar het internet)

Wanneer je een na een tijdje met WordPress en Bitnami te hebben gestoeid, je de website “live wilt lanceren”, dan kan dat ook.
Eén van de plugins die je daarbij kunt gebruiken is duplicator:

https://nl.wordpress.org/plugins/duplicator/

Wil je toch liever je “lokale” site (de site die niet live op internet te bewonderen is, maar alleen op je eigen computer) handmatig verhuizen, dan kan dat ook. Op http://viavisia.nl/website-verhuizen/ heb ik het e.a. uit de doeken gedaan hoe dat in zijn werk gaat.

Met deze plugin kun je eenvoudig je website verhuizen.