search icon

Alle cursussen zijn nu ook live online te volgen

De trainingen zijn live online op iedere door jou gewenste locatie te volgen. Zoals je gewend bent, betreft het een interactieve training.
Uiteraard kun je een online training ook op door jou gewenste data volgen en behoort een individuele training tot de mogelijkheden.

Live online training

Voordelen / mogelijkheden online training in een notendop:

 • Kies zelf de locatie vanwaar je de training wilt volgen.
 • Interactie in de vorm van beeld en geluid met de trainer
  (schakelen tussen beeld en/of geluid aan/uit mogelijk).
 • Tijdens de uitleg kun je meekijken op het scherm van de trainer of de trainer kan jouw oefeningen bekijken(scherm delen).
 • Een deel van de training kan worden opgenomen, zodat je de uitleg later kunt terugkijken.
 • Mogelijkheid tot het delen van voorbeelden, oefeningen en andere bestanden.
 • Chatten met de trainer en met medecursisten.
 • “Virtueel” je vinger opsteken, wanneer je een vraag hebt.
 • Uitleg kan via een digitaal ‘whiteboard’ worden gegeven
  (ter vervanging van de flipover zeg maar).
 • Individuele één op één trainingen mogelijk.
 • Het lesmateriaal kun je ‘digitaal’ ontvangen.
Online training achter laptop met kopje thee

Meer info over zoom

Op de website van zoom ( https://support.zoom.us/ ) vind je informatie hoe het werken met zoom in zijn werk gaat. Een voorbeeld is onderstaande video waarin wordt uitgelegd hoe je,je kunt aanmelden voor een training.

Ook in onderstaande videos’ wordt het gebruik van Zoom verder uitgelegd.

Na het bekijken van bovenstaande video’s heb je genoeg bagage om deel te nemen aan een online live training m.b.v. Zoom.

Ander programma mogelijk?

Gebruik je toch liever een andere programma dan Zoom, dan is dat mogelijk. Maak je bijvoorbeeld liever gebruik van Microsoft Teams of iets dergelijks, dan kan de training ook in het door jou gewenste online training software programma worden gegeven.

Extra info online cursussen

Wat moet ik me bij een live online training voorstellen? 

Een online training is een training waarbij interactie tussen een trainer en (een) medecursist(en) via computerschermen of schermen van smartphones plaatsvindt. Anders dan bij E-learning vindt de training live plaats. Zodoende kun je vragen stellen, 'sparren' met (een) medecursist(en), uitleg volgen en oefeningen doen, zoals je bij een 'gewone' cursus gewend bent.

Wat heb ik nodig om aan een training deel te kunnen nemen?

 • Laptop (je kunt een training eventueel ook via een smartphone volgen, maar dit is gezien het kleinere scherm minder praktisch).
 • Webcam 
 • Microfoon (wanneer je een beter geluid wilt kun je eventueel een externe aan laptop gekoppelde microfoon, of headset gebruiken).
 • Internet verbinding
 • Zoom software (gratis te downloaden voor deelname aan een training. In de e-mail die je ontvangt staan verdere instructies.) of Microsoft Office Teams

Hoe kan ik deelnemen aan een live online training?

Je ontvangt een e-mail met daarin een uitnodiging om deel te nemen aan de door jou gekozen cursus. In deze e-mail vind je een link waarop je moet klikken. Nadat je op de link hebt geklikt kom je in het aanmeldscherm van de training. Hier vul je de in de e-mail vermelde gebruikersnaam en het wachtwoord in. Na aanmelding kom je op het daadwerkelijke trainingsscherm. In dit trainingscherm kun je via video en geluid de uitleg van de trainer en inbreng van eventuele medecursisten volgen. Ook vindt via dit scherm de interactie tussen de trainer en eventuele medecursisten plaats: via dit scherm kun je dus je vragen stellen en bijvoorbeeld je oefeningen delen.

Wat zijn de voordelen / mogelijkheden van Zoom?

 • Gebruiksvriendelijk
 • Veel mogelijkheden, waardoor de training veel overeenkomsten met een live training vertoont.
  (Alle genoemde opties zijn met Zoom mogelijk.)

Waarom Viavisia cursussen:

Cursussen op maat, afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

Groepstrainingen of individuele cursussen mogelijk.

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk.

Trainingen aan huis of incompany trainingen.

Kijk ook op de website van Viavisia Webdesign

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler